Een hond met diarree, wat nu?

Heb je een hond met diarree? Daar hoef je je gelukkig niet meteen druk over te maken. Elke hond heeft wel eens last van zijn darmen en diarree is dan ook een veelvoorkomend verschijnsel.

Elke hond heeft wel eens last van zijn darmen en diarree is dan ook een veelvoorkomend verschijnsel. Als je hond iets verkeerds gegeten heeft of zijn maaltijd niet zo lekker valt, dan merk je dat al snel aan zijn ontlasting.

De structuur is anders, hij laat vaker wat meer of juist wat minder vallen, en soms doet hij zijn grote boodschap een aantal keren per dag. Natuurlijk zorg jij er dan voor dat hij extra veel vocht binnenkrijgt. Vaak gaat het dan vanzelf weer over.

Anders wordt het natuurlijk als je hond chronisch diarree heeft, plots ernstige diarree heeft of als het een regelmatig terugkerend verschijnsel is.

Chronische of regelmatig terugkerende diarree

Heeft je hond chronische diarree en komt de dunne ontlasting heel regelmatig terug, dan is een gang naar de dierenarts natuurlijk geen overbodige luxe. Hij kan dan een een bacteriële of virale infectie hebben of parasieten bij zich dragen, die een directie invloed hebben op de werking van zijn darmen. Sommige honden zijn ook heel gevoelig voor bepaalde medicijnen.

Heeft je hond plotseling ernstige diarree, dan gaat vaak gepaard met andere symptomen. In dat geval merk je waarschijnlijk dat hij weinig energie heeft, koortsig is en er soms zelfs bloed voorkomt in zijn ontlasting. Ook dan ga je natuurlijk direct naar de dierenarts en experimenteer je niet met stopmiddelen of ander voer.

Wat te doen bij een hond met diarree?

Heeft je dierenarts een goede diagnose gesteld en worden bovenstaande zaken uitgesloten? Dan heeft je hond met diarree waarschijnlijk een probleem dat je met verandering van voeding op kunt lossen.

Veel honden hebben een allergie of intolerantie voor de voeding die ze krijgen. Vaak is er door verkeerde voeding in de loop der tijd een onbalans ontstaan in de darmen waardoor diarree kan ontstaan. Een goede voeding helpt dan om de darmwand te beschermen en de darmflora weer op te bouwen.

Hondenbrokken met prebiotica

Hondenbrokken met prebiotica zijn erg geschikt om de spijsvertering weer goed op gang te krijgen. Daarin zitten onverteerbare koolhydraten en voedingsvezels die bijdragen aan een goede gezondheid.

Een hondenbrok met prebiotica is gunstig voor de groei van goede darmbacteriën. Deze brokken worden gemaakt met natuurlijke ingrediënten en zijn verrijkt met vitaminen en mineralen. Daarmee dragen ze bij aan een goede spijsvertering en hebben ze in veel gevallen een gunstige werking op de eetlust.

Met deze brokken krijgt je hond alles wat hij nodig heeft en krijgt hij niet niet alleen gezonde darmen, maar ook een mooie vacht en soepele gewrichten.

Prebiotica hondenbrokken zijn verkrijgbaar in diverse varianten. Zo zijn er versies met weinig vet, veel vers vlees, minder allergenen en brokken die vrij zijn van gluten. Heb je een volwassen hond, een puppy, een kleine of een senior hond? Er is altijd een hondenbrok met prebiotica die past bij jouw hond.

Wat kun je verder nog doen?

Heb je een hond met diarree, dan kun je hem naast gezonde voeding ook nog op andere manieren helpen. Laat hem vooral genoeg drinken, laat hem veel uit en geef hem voldoende en juiste voeding zonder tussendoortjes. Houd hem ondertussen goed in de gaten en raadpleeg bij twijfel altijd (opnieuw) je dierenarts.

 

Deze informatie beoogt niet het advies van je dierenarts te vervangen. Is je hond aan de diarree en wil je weten wat de oorzaak is, raadpleeg dan altijd eerst je dierenarts.