Mijn hond eet niet, wat nu?

Help, mijn hond eet niet!

De meeste hondenbezitters hebben dat probleem wel een keer of vaker meegemaakt. Sommige honden zijn lastige eters en laten hun eten regelmatig staan.

Over het algemeen hoef je je daar geen grote zorgen over te maken. Honden voelen hun lichaam en behoeften uitstekend aan en weten precies wanneer ze wel of niet moeten eten.

Ze kunnen bovendien langer zonder vast voedsel dan je waarschijnlijk denkt, een paar weken zelfs. Natuurlijk komt dat alleen voor als het echt noodzakelijk is, een gezonde hond laat zijn eten niet weken staan.

Eet hij niet goed, houd hem dan toch in de gaten en ga langs de dierenarts als je het niet helemaal vertrouwt.

Mijn hond eet niet, wat kan de oorzaak zijn?

Eet je hond weinig en maak je je zorgen? Houd hem dan goed in de gaten. Een reden dat je hond niet eet kan zijn dat hij niet helemaal lekker in zijn vel zit. Hij kan wat pijn hebben of zich echt een beetje krakkemikkig voelen. Vaak wil hij dan met rust gelaten worden en niet eten.

Maakt je hond een zieke indruk, is hij lusteloos en drinkt hij ook amper? Dan kan hij echt ziek zijn. Als hij koorts heeft, raar uit zijn ogen kijkt, braakt , kwijlt of veel hijgt is het belangrijk om een dierenarts in te schakelen.

Heb je een hond met diarree, dan kunnen zijn darmen van slag zijn en is het een idee om over te schakelen op ander voedsel.

Wat moet je doen als je hond niet eet?

Lijkt het allemaal wel mee te vallen met ziektes en kan de dierenarts ook niets bijzonders vinden? Probeer je hond dan eens uit te dagen om zijn eten op een andere manier binnen te krijgen. Op een andere plek in huis bijvoorbeeld, of via een speeltje met beloning.

Geef hem echter geen tussendoortjes en houd het bij zijn dagelijkse voer.

Wil hij nog steeds niet eten? Het beste haal je dan zijn voerbak weg tot de volgende dag. Besteed er verder niet te veel aandacht aan en dring hem zijn eten zeker niet op. Als je hem te veel aandacht geeft als hij niet eet, kan hij dat namelijk opvatten als een beloning, zeker als hij normaal gesproken wat minder aandacht krijgt.

Hondenbrokken voor moeilijk etende honden

Heb je (via je dierenarts) geconstateerd dat je hond echt niets mankeert en blijft hij een lastige eter?

Dan is het een goed idee om over te stappen op ander voer. Een hond die te weinig of moeilijk eet moet tenslotte toch voedingsmiddelen binnenkrijgen waar hij gezond en sterk van blijft.

Hondenbrokken voor moeilijk etende honden zijn ideaal als je hond weinig eet. Ze zijn smakelijk en hebben vaak een gunstige werking op de eetlust van je hond. Bovendien zijn deze hondenbrokken erg voedzaam en bevatten ze veel voedingsstoffen, zodat je hond – ook als hij minder eet – toch voldoende binnenkrijgt.

Hondenbrokken Kip en Pens voor volwassen honden

Kip & Pens hondenbrokken bieden een totaalvoer voor moeilijk etende volwassen honden. Door de toevoeging van pens zijn deze hondenbrokken onweerstaanbaar. Tijdens het productieproces zijn de brokken op relatief lage temperatuur bereid, waardoor er veel eiwitten, mineralen en vitaminen behouden blijven. Zo geef je je moeilijk etende hond op een verantwoorde manier een smakelijke brok.

 

Deze informatie beoogt niet het advies van je dierenarts te vervangen. Is je hond aan de diarree en wil je weten wat de oorzaak is, raadpleeg dan altijd eerst je dierenarts.