Voer voor te dikke honden

Zoek je voer voor te dikke honden? Dan heeft je hond waarschijnlijk overgewicht of begint hij dikker te worden. Goed dat je je daarmee bezig houdt, want een te dikke hond is echt niet gelukkig.

Vaak merk je niet direct dat je hond te zwaar wordt, dat gaat tenslotte heel geleidelijk. Als hij echter sneller moe wordt en steeds minder wil bewegen, dan kan het heel goed zijn dat hij te dik geworden is.

Dat controleer je heel eenvoudig via zijn ribbenkast. Als je zijn ribben niet meer kunt voelen weet je zeker dat zijn vetlaag te dik geworden is en hij af moet vallen.

Een hond die te dik is kan daar namelijk nare gevolgen van ondervinden. Zo kan hij diabetes krijgen, maar ook hart- en vaatziekten of gewrichtsproblemen oplopen. Het immuunsysteem van te dikke honden werkt vaak ook niet meer goed, met alle gevolgen van dien.

Hoog tijd dus om je te dikke hond te helpen!

Help, mijn hond is te dik!

Wordt je hond te dik of is hij dat al? Dan kun je er beter snel wat aan doen. Uit een Amerikaanse studie blijkt dat te dikke honden vaak tot twee jaar korter leven dan een hond met een gezond gewicht.

Vraag je je af waardoor je hond te dik is, bedenk dan dat overgewicht verschillende oorzaken kan hebben.

Zo kan zijn eten teveel vet bevatten, waardoor hij elke dag een klein beetje meer aankomt.

Het kan ook zijn dat je hem te veel lekkers tussendoor geeft omdat je hond niet wil eten en hij daarvan aankomt.

Krijgt je hond te weinig beweging, dan krijgt hij niet de kans om zijn energie kwijt te raken die hij door middel van zijn eten binnen krijgt. Daardoor wordt hij natuurlijk ook te zwaar.

Het advies is dan ook drieledig: geef hem gezonde voeding, minder tussendoortjes en meer beweging.

Geef je hond dus geen extraatjes meer en bied hem meer beweging. Let wel op, een hond die te zwaar is vindt het lastiger om te bewegen dus doe zeker in het begin rustig aan. Je zult al snel merken dat hij een stuk fitter en energieker wordt, waardoor hij weer meer kan hebben.

Laat je hond niet te snel afvallen

Is je hond te dik (aan het worden), dan is het niet verstandig hem plotseling op een streng dieet te zetten en hem weinig eten te geven. Daardoor breng je namelijk zijn gezondheid in gevaar.

Beter is het te kiezen voor speciaal voer voor te dikke honden, waardoor hij gezonder eet. Besluit je dat te doen, dan kun je het best niet in één keer overschakelen op andere voeding, maar zijn oude voer eerst mengen met het nieuwe voer. Zo voorkom je problemen met zijn spijsvertering en kan je hond langzaam aan zijn nieuwe voer wennen.

Begin met een kwart nieuw voer en vul dat aan tot de normale hoeveelheid van zijn oude voer. In de loop van de dagen voer je dat op, totdat hij na een week alleen nog maar zijn nieuwe voer krijgt.

Gezond voer voor te dikke honden

De beste manier om tot een gezond gewicht te komen is je hond dieetvoeding te geven. Een goede dieetvoeding bevat een lager vetgehalte, meer vezels en veel voedingsstoffen.

Zo krijgt je hond gezonde voeding binnen die hem meer energie geeft en schotel je hem tegelijkertijd een mager maal voor, waardoor hij langzaam afvalt.

Een goed voorbeeld van hondenbrokken voor honden met overgewicht zijn de koudgeperste brokken in de smaak Lam & Rijst. Deze brokken bevatten een laag vetpercentage van 10%. Helemaal geen vet geven is ook niet goed, want een hond heeft vet ook nodig en het zorgt voor smaak aan het eten.

Bovendien worden deze brokken op een relatief lage temperatuur bereid, waardoor mineralen, vitaminen en eiwitten zoveel mogelijk behouden blijven. Met dit zorgvuldig samengestelde voer behoudt je hond bovendien soepele gewrichten en bouwt hij een sterk afweersysteem op. Een gezonde keuze dus als voer voor te dikke honden.

 

Deze informatie beoogt niet het advies van je dierenarts te vervangen. Is je hond aan de diarree en wil je weten wat de oorzaak is, raadpleeg dan altijd eerst je dierenarts.